Микродермабразио

Микродермабразио

Какво представлява Микродермабразио?

Микродермабразио е бърза неинвазивна процедура прилагана за освежаване на кожата.

Тя е сравнително нова процедура, която внимателно отстранява най-горния слой клетки на увредената кожа, чрез изстрелване на миниатюрни кристалчета към кожата. Тази техника излющва и изравнява повърхността на кожата, стимулирайки образуването на нова, по гладка и чиста повърхност на кожата. Най-често се прилага на лицето и шията, но може да се направи на всяка част на тялото (напр. гръб на дланите).

Каква е ползата от приложението на тази процедура?

Микродермабразиото може да коригира грубата повърхонст на кожата, някои видове белези, неравномерна пигментация и пигметни петна. То също може да премахне или намали броя на отворените и затворените комедони, вида на стриите и най-фините бръчки. Чрез отстраняването на най-горните слоеве на епидермиса, микродермабразиото стимулира образуването на нов повърхностен слой на епидермиса. Микродермабразио може да се прилага при всички типове кожа по отношение на омазняване, цвят и възраст. За най-добри резултати се препоръчва провеждането на една процедура седмично в рамките на терапевтичния курс ( 3-4 пъти), а след това поддържащо на месеца веднъж.

Болезнена ли е?

Болезнеността при микродермабразио зависи от индивидуалната чувствителност към болката на всеки отделен пациент. Някои клиенти усещат леко дразнене, а други – изобщо. Чувството в повечето случаи дори е приятно и релаксиращо. Обезболяване не се налага.

Какво да очаквам след това?

Бързината на процедурата и времето за възстановяване спечелиха на процедурата прозвището “пилинг в обедната почивка”. Веднага след процедурата жените могат да си нанесат грим и да се върнат към нормалните си задължения. Незабавно след процедурата кожата се зачервява леко, но след няколко часа зачервяването изчезва напълно.
С всяка следваща процедура кожата става все по-сияйна и гладка.

Желаете да опитате тази процедура?! …
Ние сме на Ваше разположение…

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.